Стратегічні відносини з Росією відновити практично не можливо - Чалий

П'ятниця, 20 червня 2014, 16:34

Заступник глави Адміністрації президента України Валерій Чалий вважає, що відновити стратегічні відносини між Україною і Росією буде надзвичайно складно, про це він сказав на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, передає УНІАН.

"Я вважаю, що відновити стратегічне партнерство між Україною і Росією буде надзвичайно складно", - зауважив Чалий.

За його словами, стратегічне партнерство передбачає не тільки взаємодію, а й спільні цілі і такий рівень взаємозалежності, який не дозволяє досягти стратегічних цілей окремо.

"Росія останніми десятиліттями зробила дуже багато речей, щоб поступово зменшувати характер стратегічних відносин. Зокрема, відбувався цикл заміщення продукції військово-промислового комплексу, шляхів постачання енергоресурсів", - сказав Чалий.

Тому, за його словами, на сьогодні можна говорити скоріше про відносини країн-сусідів, про відносини між народами і меншою мірою - про якісь спільні цінності і моделі інтеграції.
Чалий також вважає, що говорити про розблокування інституційних механізмів можна буде лише після того, як Росія припинить чинність рішення Ради Федерації від 1 березня щодо направлення Збройних сил РФ на територію України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.