Італія пропонує створити "Об'єднані штати Європи"

Понеділок, 23 червня 2014, 12:13

Італія хоче створити "Об'єднані Штати Європи" та пропонує наново обдумати стратегію ЄС.

Уряд Італії представив президенту Ради Європейського Союзу Герману Ван Ромпею документ, який описує план дій Італії щодо головування в Раді ЄС на найближчі 6 місяців,  з 1 липня 2014 року.

"Необхідно наново обдумати стратегію та поточний стан політичних, економічних справ ЄС, оскільки перед нами стоять серйозні виклики. Насамперед ми повинні думати над економічним зростанням та створенням робочих місць", - йдеться в документі уряду Італії, передає італійське інформагенство ANSA.

Глава уряду Італії неодноразово заявляв, що оновленою стратегією для Європи може стати утворення так званих "Об'єднаних штатів Європи" - це, на думку Матео Ренці, дасть "новий початок" континенту, який "загрузнув у різних чварах". Тут Ренці звернув увагу на полеміку, яка триває щодо обрання президента Європейської комісії.

"Новий лідер має бути сміливим та готовим до інновацій, повинен виходити за рамки застарілих схем мислення", - наголосив глава італійського уряду.

Одночасно Матео Ренці наголосив, що Італія вимагатиме від країн-членів ЄС проводити структурні реформи, оскільки саме вони є двигуном зростання економіки та виходу з кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: