Порошенко особисто представить лідерам ЄС результати реалізації мирного плану

Вівторок, 24 червня 2014, 09:13

Президент України Петро Порошенко і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в понеділок, 23 червня, обговорили мирний план з врегулювання ситуації на сході країни, повідомляє Інтерфакс.

У телефонній бесіді з Баррозу Порошенко висловив намір особисто представити лідерам ЄС інформацію про перші результати реалізації мирного плану напередодні засідання Ради Європи 27 червня.

Голова Єврокомісії поцікавився ситуацією на сході України і переговорним процесом. Глава української держави повідомив, що у відповідь на мирні ініціативи члени незаконних збройних формувань не склали зброю і продовжують обстрілювати підрозділи Збройних сил України.

"За останні 72 години з моменту оголошення перемир'я у нас не спостерігається ніякого поліпшення ситуації на сході. Навпаки, за цей час терористи 31 раз порушили режим припинення вогню. Україна втратила одного військовослужбовця, сім поранено", - заявив президент держави.

Він підкреслив, що українська сторона наполягає на мирному врегулюванні ситуації. "Зокрема, ми запросили інспекторів місії ОБСЄ відвідати і засвідчити повне виконання умов мирного плану українською стороною", - додав він.

Президент також повідомив про готовність за дотримання належних умов безпеки направити в Слов'янськ (Донецька обл.) групу для відновлення інфраструктури постачання води та енергоресурсів, зруйнованої бойовиками.

Крім того, глава української держави позитивно оцінив висновки Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ. "Ми налаштовані на досягнення швидких і позитивних результатів по виконанню другої фази плану дій щодо візової лібералізації", - підкреслив президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.