Активне громадянське суспільство – головний стимул для реформ в Україні – представник МВФ.

Середа, 4 червня 2014, 17:23
 

Перспективність реформ та їхню важливість для України обговорюють в Києві під час конференції "Поглиблена та всебічна зона вільної торгівлі і не лише – Як ЄС може сприяти розвитку та добробуту в країнах Східного партнества", передає з місця події кореспондент ЄвроПравди.

Глава українського представництва МВФ Жером Вашер відзначив, що уряд України розпочав шлях важких, але дуже потрібних реформ для реорганізації країни. Потрібно ще багато часу, щоб можна було відчути зміни.

На думку представника МВФ, уряд Яценюка отримав країну в стані колапсу. Великий дефіцит бюджету, високий рівень корупції, задавлення бізнес середовища влади Януковича призвів до того, що Україна стояла на шляху прірви – зазначив Жером Вашер.

Зараз МВФ співпрацює з урядом України, для отримання чергових траншів для підтримки економіки. "Я бачу волю та бажання нового уряду проводити реформи, але як на мене то головним стимулом для реалізації реформ повнно бути активне громадянське суспільство, яке по-особливому активним має бути в боротьбі з корупцією", - зазначив представник МВФ.

Ефективність реформ залежить не від декларації, але від швидкості їх реалізації. На цьому наголосив Девід Мейл, економіст посольства США в Києві. "Не потрібно декларувати про важливість реформ. Треба питати коли вони нарешті будуть впроваджуватись", наголосив представник США. Це питання він хотів поставити Міністру екномічного розвитку та торгівлі України Павлу Шеремету. Проте Міністр не зявився на конференцію, хоча був запрошений.

Досвід впровадження швидких реформ запропонувала Україні Грузія. Ірина Паліашвіллі президент Української легальної групи наголосила, що реформувати потрібно все й одразу. Не можна затягувати цей процес, оскільки він дуже болісний для людей. 

Як повідомляла раніше ЄвроПравда в Києві триває дводенний форум де міжнародні експерти розглядають перспективи для України в рамках Східного партнерства та зони вільної торгівлі з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: