Демократична партія Косово виграє позачергові вибори

Понеділок, 9 червня 2014, 11:54

Демократична партія Косово, очолювана прем'єр-міністром Хашимом Тачі, заявила про свою перемогу на позачергових парламентських виборах.

Deutsce Welle цитує заяву заступника голови партії Кадрі Вєсєлі про те, що за підсумками попереднього підрахунку голосів ДПК лідирує з "солідною перевагою". Згідно з даними опрацьованих бюлетенів, її підтримують 31% виборців, а за її найближчого конкурента, Демократичної ліги Косово, віддали голоси 25% виборців.

Між тим, як пояснює видання, велика частина жителів Косово відмовилася від участі у виборах. За даними державної виборчої комісії, явка склала близько 43%, що значно менше, ніж на парламентських виборах 2007 і 2010 років (54 і 48% відповідно).

Позачергові парламентські вибори були призначені у зв'язку з подією 7 травня самороспуском косовського парламенту. Приводом до цього послужила відмова депутатів - косовських сербів проголосувати за створення власних збройних сил Косово.

За виборами стежили міжнародні спостерігачі. Безпеку забезпечували поліція Косово, Місія Євросоюзу в області верховенства права в Косові (EULEX) і Міжнародні сили безпеки під керівництвом НАТО, відповідальні за забезпечення стабільності в Косово (KFOR).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: