Сьогодні розпочнуться вибори президента Європарламенту

Вівторок, 1 липня 2014, 10:38

Сьогодні в Європейському парламенті розпочнуться вибори президента ЄП.

Як передає УНІАН, фаворитом перегонів є відомий німецький політик, колишній президент ЄП, лідер соціал-демократів Мартін Шульц.

Перший раунд виборів розпочнеться о 10.00 за місцевим часом на першій сесії нового складу Європарламенту у Страсбурзі.

Чинний президент ЄП Джанні Піттелла відкриє перший раунд голосування, надавши п'ять хвилин для виступу кожному з кандидатів. Їх четверо: Пабло Іглесіас (Pablo Iglesias, Іспанія, представник об'єднаних лівих та північних лівих зелених), Сайад Карім (Sajjad Karim, Велика Британія, представник європейських консерваторів), Ульріке Луначек (Ulrike Lunacek, Австрія, представник зелених) та Мартін Шульц (Martin Schulz, Німеччина, соціал-демократ).

Після заяв претендентів відбудеться таємне голосування бюлетенями. Для обрання кандидат має отримати абсолютну більшість - 50% плюс один голос.

Якщо ніхто не буде обраний у першому турі, ті самі чи інші кандидати можуть бути висунуті у другому раунді за аналогічних умов. В разі, якщо і в другому турі ніхто не переможе, буде проведено третій раунд. Правила залишаються ті самі. Якщо ж ніхто не буде обраний і в третьому раунді, у четвертий вийдуть два кандидати, які отримали найбільше прихильників у третьому турі, і переможе той, хто отримає більше голосів.

Новообраний президент Європарламенту одразу займе своє крісло та звернеться до депутатів. Того ж дня відбудуться вибори 14 віце-президентів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: