Ердогана висунуто кандидатом на пост президента Туреччини

Вівторок, 1 липня 2014, 12:19

Правляча Партія справедливості та розвитку Туреччини (ПСР) висунула кандидатом на пост президента держави прем'єр-міністра Реджепа Таїпа Ердогана, передає Reuters.

"Ми виконали велику роботу з підготовки пропозиції щодо кандидата. Для цього ми провели масу зустрічей і консультацій і, нарешті, визначилися. На пост 12-го президента Туреччини ми висуваємо нашого прем'єр-міністра Реджепа Таїпа Ердогана", - заявив голова парламенту Туреччини Мехмет Алі Шахін у вівторок на церемонії в Анкарі.

Напередодні своїх кандидатів представили ще три політичні сили. Опозиційна Народно-республіканська партія (НРП) і Партія національної дії (ПНД) висунули єдиного кандидата, яким став Екмеледдин Іхсаноглу. Прокурдська Народно-демократична партія (НДП) підтримала Селахеттіна Демірташа.

Заявки від кандидатів Центральна виборча комісія прийматиме до 18.00 3 липня. Остаточний список претендентів на президентський пост опублікують в урядовому віснику Resmi Gazete 11 липня. Оразу після цього почнеться передвиборна кампанія, що триватиме до 19.00 9 серпня.

Перший тур президентських виборів у Туреччині відбудеться 10 серпня. Для перемоги один з кандидатів має набрати 51% голосів. Якщо необхідної кількості у першому турі отримати не вдасться, 24 серпня пройде другий тур. Це будуть перші загальнонародні вибори президента Туреччини. Раніше його обирав парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.