Група хакерів зі Східної Європи атакує енергокомпанії в західних країнах

Вівторок, 1 липня 2014, 13:46

Міжнародна корпорація Symantec, що займається питаннями кібербезпеки, заявила про існування групи хакерів, котра володіє ресурсами, розміром і організацією, які передбачають підтримку з боку уряду, передає Інтерфакс.

Як зазначає Symantec в своїй доповіді, атаки зловмисників спрямовані на операторів електромереж, генеруючі компанії та інші стратегічні значущі компанії енергетичного сектора. Більше половини випадків впровадження шкідливого програмного забезпечення даною групою припадає на США та Іспанію. Сліди атак виявлені також у Сербії, Греції, Румунії, Польщі, Туреччини, Німеччині, Італії та Франції.

В даний час не представляється можливим визначити, чи прямо уряд причетний до діяльності злочинної групи або ж група пропонує владі свої послуги, підкреслює Symantec. Хакери працюють з 9 години ранку до 6 години вечора з понеділка по п'ятницю в тимчасовому поясі GMT +4, який відповідає Москві або деяким східноєвропейським країнам, говориться в доповіді корпорації.

Програмне забезпечення, запроваджене зловмисниками в ряді випадків, дозволяє отримувати доступ до промислових систем управління компаній, в результаті чого під загрозою може опинитися енергопостачання в зазначених країнах, попереджає Symantec, яка пильно відстежує активність даної групи хакерів з 2012 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.