Польоти над сходом України зупинено до подальшого повідомлення - Eurocontrol

П'ятниця, 18 липня 2014, 09:31

Влада України раніше закрила повітряний простір над країною в районі, де зазнав аварії малайзійський авіалайнер, проте на висоті, яку використовував цей літак, рух було дозволено, повідомляє Інтерфакс із посиланням на агентство Eurocontrol, яке контролює авіасполучення над Європою.

"Згідно з нашими даними, літак летів в коридорі 330 (на висоті 10 тис. м), коли зник з екранів радарів. На цій висоті коридор був відкритий, українська влада раніше закрила коридор до рівня 320", - йдеться в повідомленні агентства.

"Після катастрофи українська влада повідомила Eurocontrol про закриття всіх маршрутів для польотів над східною частиною України в зоні дії Дніпропетровського інформаційного регіону про польоти. Eurocontrol відтепер не приймає ніяких заявок на використання цих маршрутів. Вони залишаються закритими до наступного повідомлення", - відзначає агентство.

"Європейський кризовий авіаційний відділ розпочав роботу для пошуку відповіді на виклики, пов'язані із закриттям повітряного простору", - повідомляється в документі Eurocontrol.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.