Міністри закордонних справ ЄС обговорять ситуацію з авіакатастрофою в Україні

П'ятниця, 18 липня 2014, 13:07

Рада ЄС із закордонних справ розгляне у вівторок ситуацію у зв'язку з катастрофою малайзійського пасажирського літака в Україні, заявив журналістам у п'ятницю в Брюсселі на умовах анонімності високопоставлений європейський дипломат.

Про це в п'ятницю повідомив Інтерфакс.

"Питання про Україну розглядатиметься у двох аспектах: розвиток доручень Європейської Ради, яке відбулося в середу, і вчорашні події в Україні, пов'язані з катастрофою малайзійського авіалайнера", - повідомив дипломат.

Він зазначив, що голови дипломатії ЄС, Єврокомісії і Євроради вже висловилися щодо події. Міністри закордонних справ, за його словами, очікують результатів обговорення цього питання на засіданні Радбезу ООН.

Дипломат висловив сумнів, що у зв'язку з цією подією Рада ЄС може зробити чергове розширення санкцій проти РФ. На його думку, Європейська рада вже дала досить об'ємні доручення. Крім того, він висловив сподівання, що такий розвиток ситуації може перевести ситуацію в політичне русло, зазначивши, що представники так званих ЛНР і ДНР обіцяли допомагати слідству і оберігати місце катастрофи.

Він також скептично поставився до ідеї ініціювання ЄС безполітної зони у зв'язку з катастрофою, зазначивши, що це виходить за рамки компетенції Євросоюзу, і запропонувавши дочекатися результатів розслідування.

Дипломат утримався від міркувань про причини катастрофи, посилаючись на те, що це має з'ясувати розслідування. З результатами слідства він пов'язував і можливість подальшого просування в санкціях проти Росії.

На питання про можливість об'єктивного міжнародного розслідування інциденту він відповів: сторони запевнили, що сприятимуть цьому процесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: