4 умови від Клімкіна по деескалації конфлікту на сході України

Середа, 2 липня 2014, 23:04


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що для Києва у справі деескалації конфлікту на сході України важливі чотири пункти: двостороннє припинення вогню, звільнення заручників, місія ОБСЄ, контроль кордону.

Про це Клімкін повідомив 2 липня в Берліні після конференції з врегулювання кризи в Україні за участі міністрів закордонних справ Франції, Німеччини та Росії.

"Чотири пункти для нас важливі: двостороннє припинення вогню, місія ОБСЄ моніторингу з першого дня, негайне звільнення заручників, ефективний контроль кордонів", - перерахував Клімкін.

На думку глави МЗС Німеччини Франца-Вальтера Штайнмайєра, Берлінська конференція виробила заходи, які дозволять встановити стале та взаємне припинення вогню, передає УНІАН.

Зокрема, глава МЗС Німеччини уточнив, що йдеться про відновлення тристоронньої контактної групи, яка до 5 липня повинна зібратися знову.

"Берлінська конференція виробила заходи, які вказують шлях до сталого та взаємного припинення вогню", - сказав Штайнмайєр.

Німецького колегу також підтримав міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Контактна група на даний момент - це єдиний механізм, в якому будуть представлені влада з Києва, ополченці через своїх лідерів за участі ОБСЄ і посла Російської Федерації", - сказав Лавров, передає Інтерфакс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: