Україна і Нідерланди підпишуть меморандум про співпрацю в розслідуванні катастрофи "Боїнга" - Клімкін

Четвер, 24 липня 2014, 16:06

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер провів зустріч з главами МЗС Нідерландів Франсом Тиммермансом та Австралії Джулі Бішоп.

Про це передає Інтерфакс.

"У нас була дуже змістовна зустріч, в ході якої ми обговорили всі питання щодо організації розслідування трагедії з літаком авіакомпанії Malaysia Airlines. Ми ще раз підтвердили нашу прихильність до повного, прозорого та ефективного розслідування", - сказав він на брифінгу за підсумками зустрічі в четвер.

За словами Клімкіна, глава МЗС Нідерландів подякував українській стороні за те, що координація розслідування авіакатастрофи була передана голландській стороні.

"Це дуже важливий жест президента і уряду України, враховуючи, що Нідерланди втратили майже 200 життів у цій жахливій трагедії", - підкреслив Павло Клімкін.

Крім того, за його словами, українська сторона отримала повну підтримку з боку Австралії.

Глава МЗС України також поінформував, що в ході зустрічі міністрів в адміністрації президента буде підписано меморандум про співпрацю у сфері розслідування авіакатастрофи малайзійського літака.

"Я вважаю, що така взаємодія як в різних двосторонніх форматах..., так і в тристоронньому форматі, хоча і в дуже складні часи, є дуже ефективною", - резюмував Клімкін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.