Литва розглядає нацсанкції щодо російських громадян у зв'язку з подіями в Україні

Четвер, 24 липня 2014, 16:15

Литва розглядає можливість введення національних санкцій щодо громадян Росії в якості відповідної реакції на ескалацію кризи в Україні, заявила в четвер президент країни Даля Ґрібаускайте.

Про це в четвер повідомив Delfi.

"Цим займається міністерство закордонних справ. Я думаю, що найближчим часом ми дізнаємося про зміст таких санкцій і кого вони стосуються", - сказала президент журналістам, відповідаючи на питання про те, чи наслідуватиме Литва латвійський приклад, щоб обмежити в'їзд деяких російських громадян до країни.

За її словами, угоди про застосування національних санкцій було досягнуто з іншими країнами ЄС.

"Рішення, яке було прийнято на минулому тижні на засіданні Ради із загальних справ у Брюсселі - поряд із загальними санкціями кожна країна також має можливість ввести національні санкції - такі санкції розглядає і Литва", - сказала президент.

На цьому тижні міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс прийняв рішення внести до списку осіб, яким заборонений в'їзд до Латвії, російських популярних виконавців Олега Газманова, Йосипа Кобзона і відомої під сценічним псевдонімом Валерія Алли Перфілової.

Латвійський МЗС зазначив, що ці люди своїми словами і діями сприяли заподіянню шкоди суверенітету і територіальної цілісності України. Виконавці, внесені в "чорний список", планували взяти участь у фестивалі "Нова хвиля", що проходить щороку в Юрмалі та організовуваний російськими продюсерами. Фестиваль розпочався 22 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.