Вашингтон звинувачує РФ в трагедії з "Боїнгом" і обговорює з ЄС наступний раунд санкцій

Понеділок, 28 липня 2014, 09:13

Білий дім звинуватив владу РФ у катастрофі малайзійського пасажирського літака на сході України.

Про це в понеділок повідомив Інтерфакс.

"Ми знаємо, що лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий ракетою, випущеною з землі. Ракета була випущена з території, яка контролюється сепаратистами, де українці (військові - Ред.) в той момент не керували протиповітряними системами ", - заявив представник Білого дому Джош Ернест на брифінгу в ніч на суботу.

Саме тому, пояснив він, робиться висновок про "винуватість" Росії і її керівництва в трагедії, що сталася. При цьому Ернест не навів жодних доказів на підтвердження своїх тез.

Крім того, він сказав, що російські військові обстрілюють солдатів української армії з важкої артилерії на кордоні між країнами.

За словами представника Білого дому, США разом з міжнародним співтовариством готують заходи, щоб покарати РФ за дії в Україні. Проте він не уточнив, які це заходи.

Зокрема, влада США тісно співпрацює з європейськими партнерами для введення нових обмежень проти Росії.

"США продовжують тісно співпрацювати з союзниками в Західній Європі щодо нових обмежувальних заходів, які можна вжити" щодо РФ, підкреслив він.

"Що стосується наступного раунду санкцій, то буде нерозумно з точки зору стратегії явно його називати, тому що ті, хто опинився під дією санкцій, спробують їх обійти", - зазначив Джош Ернест.

У Москві розцінили заяви представника Білого дому як кампанію "наклепу".

У коментарі МЗС Росії, розміщеному в суботу на сайті відомства, йдеться про те, що звинувачення на адресу Росії не підкріплені жодними доказами, лише згадуються якісь "розвідувальні дані", пред'явити які не можна, і інформація в соціальних мережах. У міністерстві вважають, подібну інформацію в соцмережах розміщують сам Вашингтон і Київ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.