ЄС потребує більше часу для визнання ДНР та ЛНР терористичними організаціями - Сікорський

Понеділок, 28 липня 2014, 17:19

Європейський Союз потребує більше часу для визнання так званих Донецької та Луганської народних республік терористичними організаціями, оскільки повинен провести юридичний аналіз наслідків такого рішення.

Як передає УНІАН, про це в понеділок на прес-конференції у Варшаві заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Підслухані українською контррозвідкою розмови вказують, що особи пов'язані з цими творіннями (ДНР та ЛНР - Ред.) окуповують будинки, беруть заручників, стріляють у цивільні літаки, це власне діяльність, яка у нас асоціюється з терористами, але прошу нам дати трохи часу для юридичного аналізу, бо визнання такого статусу мало би дуже конкретні юридичні та практичні наслідки", - сказав міністр.

Він нагадав, що це питання обговорювалося минулого тижня в Брюсселі, зауваживши, що низка держав-членів Європейського Союзу підтримала пропозицію, озвучену Україною.

Нагадаємо, що українська влада звернулася до західних держав визнати так звані Донецьку та Луганську народні республіки терористичними організаціями після того, як їх представники 17 липня збили пасажирський літак з майже 300 людьми на борту, які прямували з Нідерландів до Малайзії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.