ЄС ввів санкції проти друзів Путіна

Середа, 30 липня 2014, 23:01

Євросоюз ввів санкції проти низки російських висопосадовців та олігархів.

Про це йдеться в "Офіційному журналі" Євросоюзу.

Зокрема, санкції введено проти першого заступника голови адміністрації президента Росії Олексія Громова та голови ради директорів СМП банку Аркадія Ротенберга. Обидва вважаються людьми із найближчого оточення Володимира Путіна.

Також до санкційного списку внесені акціонери банку "Росія" Юрій Ковальчук та Микола Шамалов і "православний олігарх" Костянтин Малофєєв.

Санкції також поширені на міністра внутрішніх справ Криму Сергія Абісова, спікера Верховної ради самопроголошеної Донецької народної республіки Бориса Литвинова і представницю прес-служби самопроголошеної Луганської народної республіки Оксану Чигрину.

Крім того, санкції введені проти трьох компаній. Це виробник систем ППО "Алмаз-Антей", авіакомпанія "Добролет", що здійснює рейси до Криму, а також Російський національний комерційний банк, який також працює в окупованому Криму.

Нагадаємо, ці обмеження були запроваджені в рамках розширення "другого рівня" санкцій. Одночасно вже в четвер 31 липня ЄС має затвердити санкції "третього рівня", які стосуватимуться військової, нафтовидобувної промисловости РФ та її фінансового сектору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.