Кабмін cхвалив Меморандум про взаєморозуміння з ОЕСР

П'ятниця, 4 липня 2014, 14:21

Кабінет міністрів схвалив Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку.

Реалізація меморандуму сприятиме подальшому розвитку співробітництва з ОЕСР у пріоритетних для України сферах та напрямах, передає УНІАН.

Поглиблення співробітництва здійснюватиметься у таких сферах: боротьба з корупцією, державне управління, розвиток секторної конкурентоспроможності (в тому числі в галузях сільського господарства і зеленої економіки), управління державними підприємствами, удосконалення системи податкового адміністрування, розвиток статистики.

Як зазначається, реалізація меморандуму дозволить удосконалити законодавство України з урахуванням міжнародного досвіду та рекомендацій ОЕСР, у тому числі для реалізації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також розширити участь України в роботі органів ОЕСР.

Нагадаємо, що ОЕСР є міжнародною організацією, що об’єднує  34 країни світу, більшість з яких є країнами з високим доходом громадян і розглядаються як розвинені. Членами організації є більшість країн ЄС, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея та Японія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: