Світовий банк виділить Україні $300 млн кредиту

Понеділок, 7 липня 2014, 11:06

Світовий банк виділить Україні кредит у розмірі $300 млн у рамках реалізації довгострокового проекту модернізації системи соціальної підтримки населення країни, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства соціальної політики України.

"Правління Світового банку схвалило проект "Модернізації системи соціальної підтримки населення України". Його головним виконавцем є Мінсоцполітіки. У рамках реалізації проекту, який розрахований на шість років і є частиною загальної допомоги Україні, затверджена позика у розмірі $300 млн", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, мета проекту - розширення адресної програми соціальної допомоги для підтримки найуразливіших і найменш захищених верств населення. Проект є дуже важливим, оскільки вперше за багато років дозволить істотно удосконалити систему надання соціальної допомоги, а також підвищити її ефективність.

"Засоби нової інвестиційної позики, в першу чергу, будуть спрямовані на підтримку тих громадян, які найбільше її потребують. $200 млн підуть на удосконалення надання соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям, $100 млн - на систему догляду за дітьми, позбавленими батьківської опіки, а також дітьми з особливими потребами", - цитує прес-служба Мінсоцполітіки міністра Людмилу Денисову.

Раніше у представництві Світового банку в Україні зазначали, що в рамках проекту кількість громадян, які одержуватимуть соціальну допомогу, зросте майже удвічі - з 586 тис. в 2013 до 1,1 млн у 2019 році, при цьому опіку одержать близько 35 тис. дітей з обмеженими можливостями віком до 18 років і 13 тис. дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки.

Проект "Модернізації системи соціальної підтримки населення України" є вже третім спільним проектом Світового банку і Мінсоцполітіки з 2002 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.