Світовий банк виділить Україні $800 млн на дороги

Вівторок, 8 липня 2014, 18:02

Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) планує виділити Україні $800 млн у рамках реалізації третього інфраструктурного проекту з будівництва і реконструкції автодоріг в Україні, повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор").

За даними прес-служби, така домовленість була досягнута під час чергового перегляду проектного портфеля МБРР днями в Києві, передає УНІАН.

Зокрема, МБРР має намір спрямувати кошти на ремонт ділянки автодороги Полтава – Харків, автодороги Київ – Харків – Довжанський, будівництво об'їзної дороги навколо міста Решетилівка (Полтавська обл.) і будівництво транспортної розв'язки в селі Бутенки.

За словами начальника відділу міжнародної співпраці "Укравтодору" Терезії Бабич, транспортна галузь в інвестиційному портфелі МБРР в Україні становить близько 25% і має тенденцію до збільшення.

Як повідомляв УНІАН, раніше в травні тодішній голова "Укравтодору" Олександр Малін заявив, що українська сторона домовилася з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про будівництво і ремонт ділянки дороги Київ-Одеса з Києва до селища Криве Озеро (Миколаївська обл.) з перспективою реконструкції дороги до Одеси. Раніше сторони домовлялися про ремонт більш короткої ділянки дороги з Києва до Жашкова (Черкаська обл.).

За його словами, тривають роботи з будівництва дороги Київ-Харків-Довжанський, що фінансуються Світовим банком, і є підтверджені домовленості щодо будівництва її відгалуження в місті Решетилівка у напрямі Дніпропетровська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.