В Україні очікують, що ООН затвердить план допомоги населенню - МЗС

Вівторок, 12 серпня 2014, 15:06

Українська влада очікує, що цього тижня ООН затвердить план допомоги населенню України.

Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський, передає УНІАН.

"ООН готове до того, щоб вже затвердити план допомоги українському населенню, і ми очікуємо, що цей план буде ухвалено цього тижня на засіданні у Києві", - сказав він.

За словами Лубківського, Україна вдячна Євросоюзу, Канаді, США, Японії, Норвегії та іншим країнам за їхню солідарність з Україною і за те, що вони запровадили додаткові санкції проти Росії.

"Я сподіваюсь, що увесь цивілізований світ долучиться до цієї політики санкцій проти РФ", - сказав він і додав, що Україна також має намір запровадити свої санкції проти бізнесу, пов’язаного з Кремлем, а також щодо тих, хто публічно підтримує агресію проти України.

"Україна також пильно стежить за Францією, яка займає особливу позицію. Ми закликаємо Париж не зміцнювати агресора новими військовими можливостями у важкий час. Агресора потрібно зупинити, а не надавати йому нові можливості", - сказав Лубківський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.