Посольство РФ в Польщі відмовилося відповідати за слова Жириновського

Четвер, 14 серпня 2014, 14:37

Посольство Росії в Польщі відмовилося відповідати за висловлювання віце-спікера російської Держдуми Владіміра Жириновського.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Посольство Росії не бачить підстав для того, щоб роз’яснювати слова Владіміра Жириновського, який заявив, що в разі військового конфлікту між Росією і Заходом Україна і Польща будуть знищені; таке прохання виглядає особливо цинічно в Польщі, де не тільки опозиція, а й представники влади видають русофобські заяви", – так коментувала справу каналові TVN прес-секретар посольства Росії в Польщі Валєрія Пєржинська.

Водночас президент Росії 14 серпня під час зустрічі з фракціями Думи відзначив, що висловлювання лідера ЛДПР не завжди співпадають з офіційною позицією РФ, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Все, що було сказано Володимиром Вольфовичем, - це його особиста думка, вона не завжди збігається з офіційною позицією РФ, але 'смалить' він красиво", - зазначив він. При цьому президент констатував, що лідер ЛДПР може висловлювати свою думку, так як "у нас свобода слова".

Нагадаємо, лідер ЛДПР пояснив, що його заяви про знищення Польщі, через які російського посла викликали до польського МЗС, були неправильно перекладені з російської мови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.