26 серпня відбудеться саміт Україна-Митний союз за участю ЄС

Вівторок, 19 серпня 2014, 15:38

Президент Єврокомісії направить на саміт Україна-Митний союз (МС) двох єврокомісарів та главу європейської дипломатії.

Про це йдеться в комюніке ЄК за результатами телефонних переговорів Жозе Мануела Баррозу та Петра Порошенка.

Єврокомісія повідомляє, що запрошення відвідати "саміт Україна-Митний союз" надійшло Баррозу одночасно від президентів Петра Порошенка та Володимира Путіна. Названі також точна дата та місце зустрічі на найвищому рівні - 26 серпня, Мінськ. Використання терміну "саміт" означає участь у зустрічі глав держав та урядів.

Таким чином, це запрошення означає, що Порошенко погодився брати участь у такому саміті.

Баррозу поінформував українського президента, що у відповідь на запрошення він прийняв рішення просити верховного представника ЄС із закордонних справ і заступника голови Єврокомісії Кетрін Ештон, єврокомісара з торгівлі Карла де Гухта і заступника голови Єврокомісії Гюнтера Етінгера представляти Євросоюз на цій зустрічі.

Водночас прес-служба президента України в повідомленні за підсумками розмови наводить дещо іншу трактовку - прес-служба глави держави стверджує, що він повідомляв Баррозу не про саміт, а про "зустріч високого рівня", а замість терміну "Митний союз" в адміністрації президента вживають термін "євразійська трійка".

Між тим заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий в коментарі "Українській правді" заявив, что президент України особисто поїде в Мінськ.

Валерій Чалий запевнив, що "євразійська трійка" також буде представлена керівниками держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.