Зустріч Путін-Порошенко-Баррозу буде після погодження на рівні міністрів - посол ЄС у РФ

П'ятниця, 15 серпня 2014, 16:59

Посол ЄС у Росії Вігаудас Ушацкас розраховує, що зустрічі РФ-ЄС з питань енергетики 29 серпня та РФ-Україна-ЄС з питань торгівлі 12 вересня дадуть змогу змістовно підготувати тристоронній контакт президентів Росії та України Володимира Путіна та Петра Порошенка з головою Єврокомісії Жозе Мануелом Баррозу.

Про це повідомив посол ЄС у РФ Вігаудас Ушацкас в інтерв'ю Інтерфаксу.

"Важко нині сказати, коли і де відбудеться така зустріч. Очевидно, що її треба підготувати в робочому порядку. 29 серпня відбудеться зустріч єврокомісара Гюнтера Етінгера та міністра енергетики РФ Олександра Новака, під час якої обговорюватимуться питання енергетики. 12 вересня у Брюсселі відбудеться зустріч з питань торгівлі за участю міністра економічного розвитку і торгівлі РФ Олексія Улюкаєва, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, комісара з питань торгівлі Карла де Гухта. Ці зустрічі підготують змістовну частину майбутньої тристоронньої зустрічі", - сказав посол.

"Євросоюз завжди виступав за те, щоби конфлікт в Україні та навколо неї вирішувався політичним шляхом, і, звичайно, діалог є невід'ємною частиною цього, особливо на найвищому рівні. Учора було досягнуто розуміння між президентом Баррозу та президентом Путіним про таку тристоронню зустріч між Баррозу, Путіним та Порошенком із метою обговорити дві головні теми: питання, які можуть з'явитися під час реалізації угоди між ЄС та Україною, і все коло питань, пов'язаних із газовим аспектом, тобто постачання в Україну, ціна і транзит до ЄС", - додав Ушацкас.

"Звичайно, необхідно обговорити й інші питання, пов'язані з безпекою та деескалацією ситуації в Східній Україні загалом", - сказав посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: