Єврокомісія схвалила покупку Siemens активів Rolls-Royce у сфері енергообладнання

Понеділок, 4 серпня 2014, 17:55

Європейська комісія схвалила придбання німецьким концерном Siemens AG потужностей Rolls-Royce Holdings Plc щодо випуску газових турбін на 785 млн фунтів ($1,3 млрд).

Про це пише газета The Wall Street Journal.

На думку Єврокомісії, угода не викликає питань у плані антимонопольного законодавства, оскільки компанії не є прямими конкурентами.

Регулятор також схвалив покупку Siemens 50-процентної частки Rolls-Royce в Rolls Wood Group - спільному підприємстві Rolls-Royce and John Wood Group Plc, що займається обслуговуванням газових турбін.

Siemens оголосила про покупку потужностей Rolls-Royce у сфері випуску енергообладнання в травні цього року. Турбіни, що випускаються Rolls-Royce, менше тих, що виробляє Siemens, і угода покликана посилити позиції німецького концерну в сегменті, що є для нього основним, пише Інтерфакс.

Rolls-Royce прийняла рішення про продаж потужностей у сфері виробництва енергообладнання, намагаючись сфокусуватися на інших частинах бізнесу. Компанія отримає додатково близько 200 млн фунтів в рамках 25-річного ліцензійної угоди з Siemens.

Підрозділ Rolls-Royce, що випускає газові турбіни, в 2013 році зафіксувало виручку в розмірі 871 млн фунтів і прибуток близько 72 млн фунтів. Штат цього підрозділу налічує 2,4 тис. осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.