США назвали вимоги для часткової відміни санкцій проти РФ - ЗМІ

Вівторок, 16 вересня 2014, 11:57
Адміністрація президента США виставила Москві низку умов для часткової відміни санкцій.

Про це пише російська газета "Коммерсантъ" з посиланням на американського високопосадовця.

Йдеться про необхідність відмови від підтримки сепаратистів, звільнення пілота Надії Савченко і режисера Олега Сенцова, а також створення буферної зони безпеки по обидва боки кордону.

"Передусім ми чекаємо від Росії відкликання всіх військовослужбовців і військової техніки з території України; РФ також повинна припинити надавати підтримку озброєним групам і найманцям на території України", - відзначив він.

"Влада РФ також повинна відпустити всіх заручників, зокрема двох особливо важливих заручників - пілота Надію Савченко і кримського режисера Олега Сенцова; крім того, ми вимагаємо встановлення контролю та безпеки на російсько-українському кордоні, а також відновлення суверенітету України над її власним кордоном", - зазначив представник адміністрації президента США.

Окрім того, Сполучені Штати, за його словами, наполягають на створенні буферної зони безпеки по обидва боки кордону - з українського та російського.

"Для нас вкрай важливо, щоб Росія працювала з Україною та іншими міжнародними партнерами над досягненням остаточного вирішення конфлікту. Якщо Москва діятиме відповідно до мінських домовленостей, нові санкції можуть бути скасовані",- сказав високопоставлений чиновник.

Якщо ж Росія продовжить свої агресивні дії і порушення міжнародного права, її витрати будуть підвищуватися, зазначив він.

Варто відзначити, що можлива відмова стосується лише пакету обмежень, оприлюдненого 12 вересня, і не стосується інших санкцій США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.