Меркель виступила за інтенсивнішу співпрацю між Україною та НАТО

П'ятниця, 5 вересня 2014, 13:27

Канцлер Німеччини Анґела Меркель виступила за інтенсивнішу співпрацю між Києвом та НАТО. Водночас, як повідомляє інформаційне агентство dpa, вона наголосила, що "про членство України в альянсі не йдеться".

У Ньюпорті, де зараз відбувається дводенний саміт НАТО, Меркель запевнила Київ у солідарності з боку альянсу в питанні подолання конфлікту на сході України, передає Deutche Welle.

Між країнами НАТО панує абсолютний консенсус стосовно того, що кризу в Україні не вдасться вирішити воєнними методами, заявила Меркель, яку цитує інформаційне агентство Reuters.

Канцлер наголосила також на готовності до подальшого діалогу з Росією. Меркель переконана, що з Москвою потрібно поводити себе рішуче, але водночас демонструвати відкритість до діалогу.

"Така подвійна стратегія - ключ до успіху", - заявила глава німецького уряду.

Такий погляд, за словами Меркель, поділяє і український президент Петро Порошенко, який підтримує "стабільний контакті" з президентом Росії Володимиром Путіним.

"Чи будуть слова підкріплені діями - завтра або найближчими днями - побачимо", - зазначила Меркель.

Канцлер ФРН пригрозила Росії новими санкціями. "Ми також готові за допомогою додаткових санкцій посилити ефект наших політичних вимог", - уточнила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.