Провідна російська металургійна компанія може постраждати через санкції

Четвер, 2 жовтня 2014, 12:54

Одну з провідних російських компаній в металургійній і гірничодобувній галузі ВАТ "Мечел" закордонні кредитори попередили про ризик попадання під санкції Заходу.

Про це пише Українська енергетика.

Санкції загрожують "Мечел" у разі, якщо державним банкам Росії відійде 50% акцій компанії.

Гендиректор "Мечела" Олег Коржов заявляє, що іноземні банки готові розглянути реструктуризацію боргу металургійної компанії, проте чекають вирішення основних російських кредиторів.

"Іноземні банки зайняли вичікувальну позицію - вони подивляться, як поведуть себе основні кредитори, і будуть приймати рішення виходячи з цього", - сказав Коржов.

За його словами, в кредитному портфелі "Мечела" близько $1,7 млрд.боргу перед іноземними банками, виплати по якому повинні початися вже в грудні.

"Зараз всі три держбанки вже знаходяться під санкціями, тому якщо вони в сукупності отримують більше 50% акцій якої-небудь компанії, санкції поширюються на цю компанію автоматично", - сказав він.

"Ми вже отримали відповідний інформаційний лист від наших зарубіжних кредиторів з попередженням про виникнення такого ризику", - пояснив гендиректор "Мечела".

Голова одного з кредиторів "Мечела" - банку ВТБ Андрій Костін заявив, що основні кредитори "Мечела", в тому числі Газпромбанк і Сбербанк, у разі входження в капітал компанії зможуть рефінансувати західні кредити, якщо виникне така необхідність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: