МЗС: пільговий режим торгівлі України з ЄС блокують друзі Росії

Середа, 8 жовтня 2014, 17:41

Міністерство закордонних справ України вважає абсурдом блокування проросійськими партійними групами в Європарламенті питання пролонгації режиму автономних торговельних преференцій ЄС для України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євгенія Перебийніса.

"Останнім часом Росія веде свою пропаганду у світі, намагаючись маніпулювати свідомістю міжнародної спільноти", - зазначив Перебийніс.

За його словами, блокування рішення пролонгації режиму автономних торговельних преференцій ЄС здійснювалося тими партійними групами Європарламенту, які займають проросійську позицію.

"Маємо досить цікаву та абсурдну ситуацію - на словаx Росія ніби домагається офіційного закріплення перенесення тимчасового застосування (торговельної частини Угоди про асоціацію. - Ред.), а на практиці - її друзі блокують це рішення", - повідомив Перебийніс.

Нагадаємо, що комiтет iз питань iноземної торгiвлi ЄП на засiданнi 8 жовтня не пiдтримав пропозицiї продовжити дiю автономних торговельних преференцiй стосовно України за прискореною процедурою.

Рішення було заблоковане голосами депутатів від крайніх лівих та крайніх правих сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: