Голова ОБСЄ не має оптимізму щодо ситуації на сході України

П'ятниця, 14 листопада 2014, 17:25

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер без великого оптимізму дивиться на розвиток подій на сході України.

Глава Швейцарії відзначив важливість виконання угоди про припинення вогню, укладеної в Мінську 5 вересня, повідомляє Інтерфакс.

"Єдине, що ми зараз можемо зробити, це стабілізувати ситуацію. Це вже багато, але недостатньо", - заявив він журналістам у Брюсселі після зустрічі з міністром закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом.

На тлі погіршення ситуації на сході України ця угода є зараз єдиною основою для політичного врегулювання конфлікту, вважає він.

У цьому контексті головуюча цього року Швейцарія може розраховувати на підтримку Бельгії, яка з четверга головує в Раді Європи.

Що стосується питання про нові санкції західних країн, то, на думку президента Швейцарії, "не слід недооцінювати ані впливу, ані небезпек санкцій".

Дідьє Рейндерс утримався від коментарів із приводу санкцій напередодні зустрічі наступного понеділка міністрів закордонних справ ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.