Ми ніколи нікому не дамо окупувати себе знову - Грибаускайте

Понеділок, 24 листопада 2014, 08:17

Литва вже ніколи і нікому не дасть окупувати себе знову.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте в інтерв'ю ТСН.

"Ми вже пройшли точку неповернення. Ми увійшли до всіх спільнот наших західних союзників - НАТО, ЄС. І ми готові захищати себе, так само, як присвячують своє життя захисту своєї вітчизни громадяни України", - відзначила вона.

"Так, є країна, яка здатна переступити через будь-який міжнародний закон, брутальна та агресивна. Але ми не боїмося, ми знаємо цього сусіда. Ми жили під його окупацією півстоліття, але ми ніколи і нізащо не дамо нікому нас окупувати знову", - наголосила Грибаускайте.

Вона зауважила, що провокації Росії відбуваються не лише проти балтійських країн, і вони лише "ширше відкривають очі" західним державам.

"Остання зустріч G20 засвідчила, що всім вже вистачило порції брехні, і що ніхто не вірить більше жодному слову з вуст кремлівських лідерів", - сказала президент Литви.

Вона також висловила переконання в тому, що Росія не спробує піти на держави Балтії, оскільки вони є членами НАТО.

"Але ми не чекаємо, що хтось там захистить нас. Ми самі підвищуємо оборонний бюджет наступного року на 40%. Ми створюємо власні сили швидкого реагування, і вони вже почали працювати з 1 листопада", - підкреслила Грибаускайте.

"Коли щось станеться на наших кордонах, ми відповімо впродовж 24 годин", - додала вона.

Нагадаємо, раніше президент Литви заявила, що РФ має всі ознаки терористичної держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.