Президент Естонії закликав спільно протистояти пропаганді Кремля

Понеділок, 24 листопада 2014, 18:03

Президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес закликає згуртуватися для боротьби проти пропаганди Кремля і "паралельної реальності", яку створює Росія в інформаційному просторі.

Про це Ільвес заявив у Канаді під час міжнародного форуму Halifax International Security Forum, де, зокрема, обговорювали ситуацію в Україні та російську агресію, повідомляє сайт президента Естонії.

"Багато чого з того, що в Європі найчастіше вважається само собою зрозумілим, зараз знаходиться в небезпеці", - сказав Ільвес.

Він підкреслив, що важливо спільно опиратися кремлівській пропаганді, додавши, що "паралельна реальність", створена Росією, розходиться з демократичними цінностями.

Нагадаємо, раніше під час конференції  заступник генсека НАТО Александр Вершбоу заявляв про необхідність посилювати санкції проти РФ.

"Доки Росія порушує міжнародне право, доки вона намагається зруйнувати світовий порядок, Захід має збільшувати ціну (яку платить РФ)", - зазначив він.

"Неприпустима поведінка Росії вимагає, щоби Захід дотримувався принципів, підвищуючи ціну її агресії та підтримуючи Україну", - додав заступник генсека НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.