Wizz Air лишається на ринку, але її нові маршрути блокуються - заява

Середа, 26 листопада 2014, 08:20

Авіакомпанія "Візз Ейр Україна", що входить до групи Wizz Air, має намір продовжити роботу на українському ринку.

Про це йдеться в заяві компанії, яку цитує агентство Інтерфакс-Україна.

"Під час зустрічі у Мінінфраструктури (у вівторок) глава Державіаслужби уточнив, що новий порядок дозволить авіакомпаніям зберегти поточні призначення на регулярні авіаперевезення", - повідомляє авіакомпанія.

Водночас, представники бюджетної авіакомпанії підкреслюють, що це не усуває проблем, які держава створює в діяльності перевізника.

Нагадаємо, в понеділок представники української "дочки" угорського лоукостера Wizz Air заявляли, що нові правила допуску авіакомпаній на маршрути, що вводяться Києвом, можуть зупинити розвиток або навіть призвести до закриття "Візз Ейр Україна".

"Ми стурбовані тим, що вимога виконувати внутрішні рейси не дозволить нам розширювати нашу мережу доступних за ціною міжнародних перельотів", - відзначають в компанії.

"Також, ми (на переговорах у Міністерстві інфраструктури) не отримали відповіді, чому отримані нами призначення на перельоти з Києва в Рим, Барселону, Варшаву та Будапешт не були підписані головою Державіаслужби, що необхідно для того, щоб почати виконувати ці рейси", - підкреслили в "Візз Ейр Україна".

Компанія "Візз Ейр Україна" обслуговує перельоти за 16 маршрутами в шість країн із двох українських міст - Києва та Львова.

У 2013 році компанія перевезла понад 1 млн пасажирів. Її флот налічує два середньомагістральних літака Airbus-320.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.