У молдовських комуністів напередодні виборів вилучили зброю та вибухівку

Фото
Середа, 26 листопада 2014, 15:10

В Молдові пройшли серії обшуків, в результаті яких виявлено зброю, боєприпаси, великі суми грошей і плани будівель держустанов.

Про це повідомляє видання Newsmaker.md, посилаючись на представників Генерального інспекторату поліції Молдови.

"Група людей під виглядом боротьби за права людини насправді переслідувала мету диверсій і насильницького захоплення влади в Молдові",- зазначив прокурор Віорел Морар. "Порушено кримінальну справу за ст. 284 КК РМ "Створення злочинної організації або керівництво нею"? – додав він.

 В ході обшуків знайдено зброю, набої, гранати, шашки з тротилом, маски, військову форму, а також великі суми гроші в доларах та російських рублях. Крім того, були виявлені плани будівель держустанов: Центрвиборчкому, суспільного телебачення та ін.

 

Все це повинно було використовуватися зловмисниками для дестабілізації ситуації в країні, заявили в поліції.

Обшуки пройшли у п'ятнадцяти осіб. Серед них колишній член компартії Павло Григорчук та секретар первинної організації ПКРМ Михайло Амерберг.

Як повідомляє видання Omega з посиланням на Павла Григорчука, обшуки проводились за відсутності понятих і адвокатів.

При цьому видання посилається на дані соцопитування Інституту публічної політики, за яким поліція входить у список структур МВС, які користуються найменшою довірою населення.

Нагадаємо, 30 листопада в Молдові мають пройти парламентські вибори.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура та Служба інформації і безпеки Молдови офіційно підтвердили факт депортації українців та росіян, затриманих спецслужбами за підозрою в підготовці акцій по дестабілізації ситуації перед виборами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.