Більшість британців підтримує вихід з ЄС

Понеділок, 3 листопада 2014, 10:27

На можливому референдумі за вихід з ЄС більшість британців проголосувала б за відокремлення.

Такими є результати опитування, проведеного дослідницьким центром YouGov.

Так, за відділення Великої Британії від ЄС проголосували б 47% громадян і лише 37% висловилися б проти. Решта громадян не визначилися або не захотіли розкривати свою позицію.

Найбільше євроскептиків мешкає в Уельсі та в регіоні Мідлендс в Англії: в ЄС тут хоче лишитися третина, відокремлення підтримує приблизно половина населення.

Разом з тим, за даними опитування, більшість шотландців хотіли б лишитися у складі Євросоюзу. За відокремлення в Шотландії проголосували б лише 28%.

Крім того, опитування показало, що серед тих, хто визначився зі своєю позицією, наразі 52% шотландців проголосували б за незалежність від Великої Британії, і 48% обрали б залишитись у складі Сполученого Королівства. 

За словами шотландського політика Ніколи Стерджен, при голосуванні за відокремлення від ЄС Велика Британія має враховувати голоси кожної з країн, що входить в Сполучене Королівство.

Однак раніше британський прем’єр Девід Кемерон  відкинув пропозицію Шотландської національної партії (SNP), згідно з якою Британія зможе вийти зі складу ЄС, якщо кожна з чотирьох частин Сполученого Королівства на референдумі підтримає це рішення.

Водночас, як повідомляють німецькі ЗМІ, канцлер ФРН Ангела Меркель вважає можливим вихід Великої Британії з Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.