Рада ЄС щодо України просуватиметься трьома шляхами - Могеріні

Понеділок, 17 листопада 2014, 09:23

Українське питання буде головною темою засідання Ради ЄС у закордонних справах, яке відбувається в Брюсселі в понеділок вранці.

Про це повідомила високий представник Європейського союзу у питаннях зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні, спілкуючись з журналістами перед початком засідання, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Головне питання порядку денного – Україна. Звичайно, ми обговоримо санкції, але говоритимемо не лише про них. Навіть у разі, якщо санкції не працюватимуть, нам потрібно просуватися іншими шляхами", - сказала вона.

За словами керівника європейської дипломатії, два інших фокуси, щодо яких відбуватиметься дискусія – шляхи підтримки реформ в Україні та краща координація переговорів європейських політиків з Росією.

"Санкції самі по собі не є метою, вони мають йти разом з іншими заходами… Ми обговоримо підтримку реформ в Україні. Адже найкращий шлях просуватися вперед – зробити Україну успішною. І третій шлях – це відпрацювання спільного підходу щодо того, як просуватися в переговорах з Росією", - заявила Могеріні.

"Ми обговоримо, якою буде найкраща наша відповідь на так звані "вибори" 2 листопада (в "ДНР" та "ЛНР"). Що ж до того, що ці "вибори" є незаконними та нелегітимними – тут позиція членів ЄС єдина", - зауважила керівник європейського дипломатичного відомства.

У переговорах міністрів закордонних справ щодо України братиме участь також глава МЗС Павло Клімкін – він вже прибув у будівлю Ради ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.