В столиці Сербії відкрили міст імені Пупіна

Фото
П'ятниця, 19 грудня 2014, 11:59

В четвер 18 грудня в Белграді прем’єр-міністр Сербії Александр Вучич, голова уряду КНР Лі Кецян, а також мер Белграда Синіша Малий  відкрили новий міст через Дунай, який отримав ім’я сербського науковця Михайла Пупіна.

Про це повідомляє сербське видання "Вечірні новини".

"Із всього, що людина будує в своєму житті, нема нічого більш цінного, ніж мости. Вони важливіші за будинки, священніші за храми. Вони належать усім, і ставляться до всіх однаково… вони довговічніші за інші будови і не служать злу", - процитував Вучич сербського лауреата Нобелівської премії Іво Андріча, відкриваючи міст.

 Фото: Вечірні новини

Це буде другий міст через Дунай у Белграді з часу, коли 79 років тому був збудований перший міст.

Як повідомляє видання anc.in.ua, довжина нового мосту становить 1507 метрів, ширина – 29 метрів.

 

На відкритті мосту  були присутні близько 15 тисяч белградців.

"Цей міст поєднає не тільки береги Дунаю, а й наші дві країни", - сказав Александр Вучич висловлюючи подяку китайському прем’єру.

Міст було побудовано коштом кредиту китайського банку "Ексім", тож жителі сербської столиці вже прозвали міст "Китайським". Офіційно ж міст отримав ім’я сербського науковця Михайла Пупіна. Будувала міст китайська ж компанія China Road and Bridge Corporation (CRBC). 

Роботи з будівництва тривали протягом трьох років.

Фото: Вечірні новини 

Лі Кецян в свою чергу заявив, що перспективи співробітництва Китаю з державами Центральної та Східної Європи у сфері будівництва інфраструктури дуже широкі. В ході його візиту сторони підписали угоду про будівництво сербсько-угорської залізниці, яку може буде завершено протягом двох років, повідомляє китайське видання news.cn. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: