Сербія очікує якнайскорішого початку будівництва "Південного потоку"

Вівторок, 25 листопада 2014, 12:16

Сербія розраховує на якнайшвидший початок робіт з будівництва першочергової ділянки "Південного потоку".

Про це заявив на прес-конференції в МІА "Росія сьогодні" посол Сербії в РФ Славенко Терзич, повідомляє РИА-Новости.

"Очікуємо, що роботи почнуться якомога швидше", - сказав Терзич. За словами посла, проекту "Південний потік" в Сербії присвоєно статус проекту національного значення.

Крім того, вже підписані всі договори між Росією і Сербією.

"Ми готові почати будівництво цього "потоку", чекаємо лише на наших сусідів болгар, які відмовилися на даний момент почати будівництво", - сказав посол, додавши, що це питання має вирішуватися на рівні переговорів Москви і Брюсселя.

Зараз у Сербії йде проектування траси газопроводу.

Останній варіант маршруту "Південного потоку" передбачає, що вийшовши на берег Європи в Болгарії, газогон піде далі в Сербію, де розділиться. Одна гілка піде через Угорщину до Австрії, інша - через Угорщину і Словенію в Італію. Крім того, передбачено будівництво відводів у Хорватію і Республіку Сербської у складі Боснії і Герцеговини.

Крім того, він заявив, що Сербія не приєнається до санкцій ЄС, щодо Росії, повідомляє Интерфакс.

"Наш прем’єр чітко заявив, що жодних санкцій стосовно РФ не буде. Це наша чітка і ясна відповідь на це питання" – зазначив Терзич.

Нагадаємо, прем’єр Сербії Александр Вучіч заявив, що ніхто не може наказувати його країні, вводити чи не вводити санкції щодо РФ у відповідь на вимогу ЄС про приєднання до обмежувальних заходів як необхідну умову для членства Сербії в Євросоюзі.

Щодо Південного потоку, то як раніше повідомлялося в Угорщині заявили про наміри почати будівництво газогону наступного року.

Парламентська коаліці Болгарії домовилося  продовжити призупинене будівництво "Південного потоку" тільки якщо проект повністю відповідатиме законодавству ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: