Порошенко та Сорос обговорили можливості збільшення економічної допомоги для України

Вівторок, 13 січня 2015, 18:37

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із засновником фундації "Відкрите суспільство", міжнародним філантропом Джорджем Соросом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Порошенко подякував Джорджу Соросу за підтримку України, особливо за його заклик до міжнародної спільноти підвищити рівень підтримки нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Порошенко та Сорос обговорили міжнародні інструменти та можливості для збільшення економічної допомоги для України.

При цьому Сорос наголосив на вагомій ролі Європейського Союзу та важливості пошуку додаткових інструментів з боку ЄС для допомоги Україні.

Сорос зазначив, що Україні необхідно продовжувати демонструвати відданість плану реформ. "Ви маєте показати, що нова Україна відрізняється від старої", – наголосив він.

За словами Сороса, що втілення реформ потребує фінансової допомоги. "Україна бореться для захисту не тільки себе, але і Європи. Тому Європа має допомогти Україні впровадити реформи, яких потребує країна", – наголосив він.

Сорос висловив сподівання, що Україна успішно проведе необхідні зміни та позитивно оцінив перші законотворчі кроки – у галузях дерегуляції та судової реформи.

Як повідомлялося, 7 січня американський портал The New York Review of Books оприлюднив розгорнуту статтю фінансиста та філантропа Джорджа Сороса щодо оновленої  позиції відносно України, яку має зайняти Захід.

Сорос зазначає, що санкції, накладені Заходом на Росію, спрацювали "потужніше, ніж будь-хто міг уявити", перш за все – через стрімке падіння цін на нафту. Сорос закликав підвищувати не тиск на Росію, а рівень допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.