ЄС закликав негайно припинити бої на сході України і розслідувати обстріл зупинки

П'ятниця, 23 січня 2015, 16:02

В Євросоюзі закликають до негайного припинення бойових дій на сході України, виведення важкого озброєння і неупередженого розслідування загибелі мирних людей на зупинці в Донецьку.

Про це заявила в Брюсселі офіційний представник глави дипломатії Євросоюзу Федеріки Могеріні Майя Коч’янчич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми сподіваємося, що сторони конфлікту негайно припинять бойові дії, виведуть важке озброєння із зони безпеки уздовж лінії зіткнення, як це передбачено Мінським протоколом від 19 вересня", - сказала вона.

Коч’янчич відзначила недотримання цих зобов'язань та вказала на те, що продовження бойових дій у Східній Україні в четвер забрало життя, щонайменше, дванадцяти цивільних осіб на зупинці в Донецьку.

"Ми висловлюємо наші співчуття сім'ям загиблих і вимагаємо неупередженого розслідування, щоб визначити обставини цієї нової трагічної загибелі людей. Ескалація військових дій і останні серйозні порушення режиму припинення вогню внаслідок дій незаконних збройних груп у Східній Україні призвели до багатьох цивільних жертв, а також до військових втрат", - зазначила вона.

Представниця Могеріні закликала до дотримання міжнародного гуманітарного права, зокрема у поводженні з полоненими.

"Ми сподіваємося, що тристороння контактна група збереться якомога швидше з метою припинення військових дій, що буде першим кроком на шляху до сталого політичного врегулювання за поваги суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України", - наголосила Коч’янчич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.