ЄС може терміново скликати глав МЗС через Маріуполь - джерело

Субота, 24 січня 2015, 22:11

Брюссель попередньо підтримав ідею Києва про екстрене рішення Ради ЄС у закордонних справах щодо атаки терористів на Маріуполь.

Про це Європейській правді повідомило дипломатичне джерело.

Водночас, наразі не визначено, яким може бути формат ухвалення даного рішення (адже існує формат "письмового засідання" Ради). Не повідомляється також про дату проведення можливої зустрічі глав МЗС. Як писала Європейська правда, ініціатором такої зустрічі став представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

Міністерство закордонних справ Латвії вже виступило із заявою  про підтримку персональної зустрічі глав МЗС європейських країн.

"Світова спільнота має твердо і рішуче відреагувати на ескалацію конфлікту. Ці події (в Маріуполі мають бути обговорені на Радбезі ООН. Також Латвія закликає до проведення позачергового засідання Ради ЄС у закордонних справах", - йдеться у заяві міністерства.

Рада ЄС є вищим органом влади ЄС, що може ухвалювати юридично зобов’язуючі рішення.

Проведення "живих" переговорів міністрів дасть змогу ухвалити рішення про нові санкції, спрямовані проти Росії, або ж про визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями. Про імовірність таких рішень вже заявляв глава МЗС Латвії Едгар Рінкявічс.

Чергове засідання Ради ЄС, у разі неуспіху зі скликанням екстреного, має пройти 9 лютого

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: