У єврозоні чекають від нового уряду Греції прагматизму

Вівторок, 27 січня 2015, 10:20

У Єврогрупі, яка є зібранням міністрів фінансів країн єврозони, закликають новий уряд Греції не відмовлятися від реформ в рамках програми порятунку країни з економічної кризи і бути прагматичними.

За словами президента Єврогрупи Джероена Дійссельблема, проблеми Греції нікуди не поділися, повідомляє European Voice.

"Ми повинні керуватися тими правилами та угодами, які у нас є. Ми повинні розуміти, і в Греції теж мають це розуміти, що її проблеми нікуди не поділися і вони досі потребують вирішення", - зазначив він.

За його словами, після розмови з людиною, яка, ймовірно, буде новим міністром фінансів Греції, він зробив висновок, що Греція буде прагнути компромісу для обох сторін.

"СІРІЗА, яка перемогла на виборах, каже, що хоче лишитись у єврозоні", - зазначив Дійссельблем, цитуючи грецького політика.

Разом з тим П'єр Московісі, єврокомісар з економічних та фінансових питань, заявив, що Єврокомісія готова до конструктивної роботи  з новим урядом. Крім того, у деякі міністри країн Єврозони, зкорема глава Мінфіну Франції, кажуть про можливість обговорення полегшення боргового тягаря Греції.

Нагадаємо, партія СІРІЗА, яка виграла парламентські вибори в Греції, пообіцяла домагатися від кредиторів списання більшої частини державного боргу Греції і відмовитись від політики жорсткої економії. Такі кроки, на думку багатьох, можуть призвести до виходу Греції з єврозони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.