Нємцов: вихід з Ради Європи - частина плану Путіна

Четвер, 29 січня 2015, 11:45

Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи навмисно призупинила свою участь у діяльності ПАРЄ - це частина плану президента РФ Володимира Путіна.

Про це написав опозиційний російський політик Борис Нємцов на своїй сторінці у Facebook.

"Йому набридло відповідати на незручні запитання про війну, анексію і агресію проти України, про порушення ним міжнародних зобов'язань Росії. Він збирається воювати далі і в його плани не входить отримувати ляпаси за свою неадекватність", - написав Нємцов.

Політик додав, що будучи членом Ради Європи, Путін зобов'язаний платити за позовами Страсбурзького суду, де РФ програла вже не одну справу.

"Якщо ж Росію виженуть, то автоматично це вихід з-під юрисдикції Страсбурзького суду, а значить і платити не треба", - додав він

"У липні минулого року мені програв 26 тисяч євро, тепер ще Навальному з Яшиним стільки ж. Але головне - це програш Ходорковському майже 2 млрд доларів. Так що справа не тільки у звільненні Савченко і припинення поставок зброї і "відпускників". Платити нічим", - зазначив Нємцов.

Він нагадав, що перед Путіним в Раду Європи не пустили Лукашенко. "Так що шлях на вихід вторований. Зате двері до Гааги відкриваються", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.