В Німеччині значно збільшили прогнози росту економіки в 2015 році

Середа, 11 лютого 2015, 12:38

Федеральне об'єднання торгово-промислових палат Німеччини (DIHK) значно підвищило свій прогноз економічного розвитку країни на 2015 рік.

Про це пише Deutsche Welle.

Валовий внутрішній продукт ФРН зросте не на 0,8 %, як передбачалося восени 2014 року, а на 1,3 %.

"Економіка Німеччини в умовах невизначеності виглядає досить бадьоро", - заявив глава DIHK, Мартин Ванслебен.

За його словами, "зниження цін на нафту полегшує життя споживачам і підприємствам, невисокий курс євро підтримує експорт, а низькі процентні ставки сприяють пожвавленню в будівельному бізнесі".

Прогноз Федерального об'єднання торгово-промислових палат Німеччини заснований на дослідженні, що охоплює діяльність більш ніж 27 тисяч компаній. Згідно йому, поточна ситуація і бізнес-перспективи виглядають позитивніше, ніж минулої осені.

Передбачається, що в Німеччині в поточному році буде створено близько 200 тисяч нових робочих місць, що, однак, вдвічі менше, ніж у 2014 році.

Дослідження DIHK виглядає менш оптимістично, ніж прогноз, зроблений кабінетом міністрів ФРН. Федеральний уряд припускає, що зростання в 2015 році складе 1,5 %.

Прогноз DIHK значною мірою обґрунтований скороченням припливу інвестицій. Економічне зростання стримується також міжнародними кризами - таких, як збройний конфлікт в Україні або загроза виходу Греції із зони євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.