ЗМІ: ЄС у енергостратегії особливу увагу приділить відносинам з Україною

П'ятниця, 20 лютого 2015, 14:01

Європейський союз розгляне можливість перегляду енергетичних відносин з Росією, коли умови стануть відповідними, особливу увагу буде приділено відносинам з Україною як основною державою-транзитером.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на проект стратегії енергетичного союзу.

"За відповідних умов ЄС розгляне можливість переформатування енергетичних відносин з Росією на ринкових засадах чесної конкуренції, захисту довкілля і безпеки, задля вигоди обох сторін" - йдеться у документі.

На даному етапі, йдеться у документі, особливу увагу буде приділено модернізації "стратегічного партнерства в галузі енергетики" з Україною.

В документі говориться про важливість України як транзитної країни, а також наголошується на необхідності поліпшення інфраструктури та підвищення енергоефективності України, щоб зменшити її залежність від імпорту.

Нагадаємо, на початку лютого Єврокомісія оголосила про запуск Енергетичного союзу, склавши план реорганізації європейської енергетичної політики.

Прийняти стратегію енергетичної політики планується 25 лютого. В цю стратегію увійдуть також питання кліматичної політики та об'єднаної електроенергетичної системи Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: