Порошенко зустрінеться з генсеком НАТО

Вівторок, 3 лютого 2015, 18:02

Президент України Петро Порошенко планує зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом наприкінці поточного тижня.

Про це повідомила речниця альянсу Оана Лунгеску 3 лютого на зустрічі з журналістами напередодні міністерської конференції НАТО на рівні міністрів оборони, повідомляє з Брюсселю кореспондент "Європейської правди".

"Генсек НАТО планує зустрітися з президентом Порошенком на полях Мюнхенської безпекової конференції. Зокрема, вони будуть обговорювати роботу трастових фондів НАТО, які мають посилити Україну", - заявила вона.

Оана Лунгеску водночас зауважила, що позиція НАТО щодо постачання в Україну летальної зброї не змінилася: "Потрібно виходити з того, що НАТО не має в розпорядженні летальної зброї. Ці рішення лишаються в компетенції країн-членів".

"Всі зусилля, які робить НАТО – це оборонні заходи. В тому числі у відповідь на агресивні дії РФ проти України та проти самого НАТО, адже ми теж відчуваємо небезпеку", - наголосила вона.

Лунгеску також повідомила, що міністр оборони України не братиме участь у міністерській конференції 5 лютого в Брюсселі.

"Українського міністра не буде - я розумію, що у нього зараз є інші, важливіші задачі. Але, безумовно, і на цій зустрічі будемо обговорювати також ситуацію в Україні. Я очікую, що будуть певні заяви генсека", - зазначила вона.

"НАТО повністю підтримує незалежність України і підтримує всі зусилля, спрямовані на виконання мінських угод", - додала речниця альянса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.