Могеріні: Рішення про відтермінування санкцій - наш вибір

Понеділок, 9 лютого 2015, 18:52

Рішення про відтермінування введення нових санкцій проти РФ в дію є повністю вибором глав МЗС країн ЄС.

Про це заявила Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні під час підсумкової прес-конференції по завершенню Ради ЄС у закордонних справах.

"Рішення, яке ми прийняли (про відтермінування санкцій - Ред.), лише наше рішення, це наша відповідальність та наш вибір", - заявила вона.

"Я навіть перед засіданням обговорювала з міністрами (закордонних справ - Ред.) особисто створення простору для переговорів", - зауважила Могеріні.

Водночас, за словами Могеріні, це питання обговорювалося нею під час зустрічі в Мюнхені та телефонних розмов опісля з президентом України Петром Порошенком.

"Ми обговорювали з Порошенком, який простір необхідний для того, щоб переговори мали найбільший шанс на успіх", - відзначила вона.

За словами Високого представника ЄС, усі спроби досягнути імплементації мінських угод є вкрай важливими.

"Саме для того, щоб  дати простір для цих дипломатичних спроб, ми вирішили відкласти введення нових санкцій в дію до 16 лютого", - наголосила Могеріні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак введення даного рішення в силу було відкладено до 16 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: