Ближчими днями 17 українських військових відправляться на лікування до ФРН

Середа, 18 березня 2015, 17:45

У найближчі дні Бундесвер доставить 17 українських солдатів, які отримали тяжкі поранення під час бойових дій на сході України, на лікування до Німеччини.

Про це йдеться у прес-релізі посольства Німеччини в Україні.

Уже в неділю, 15 березня, з Німеччини до України вилетіла бригада у складі чотирьох лікарів Бундесверу. Їхнє завдання – підготувати поранених українських солдатів до відправки до Німеччини.

Раніше Бундесвер уже надавав Україні підтримку у вигляді медико-санітарних матеріалів, навчань та лікування тяжко поранених солдатів.

Окрім того, на прохання України Федеральний уряд надасть Військовому госпіталю міста Запоріжжя хірургічне та медичне обладнання, в тому числі й каталки для транспортування пацієнтів та пристрої для інгаляційного наркозу.

Після технічної перевірки матеріали з запасів Бундесверу будуть якомога швидше доставлені в Україну.

"Ми й надалі допомагатимемо людям в Україні. Чудові лікарні Бундесверу мають у своєму розпорядженні найсучасніші технології та високо кваліфіковані кадри.

Тяжко поранені українські бійці у нас будуть забезпечені якнайкраще. За допомогою медичних пристроїв, які ми хочемо постачати в Україну, Німеччина зробить свій внесок у покращення можливостей лікування на місцях",  – сказала міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: