84% греків хочуть залишитись у єврозоні – опитування

Понеділок, 23 березня 2015, 18:06

Абсолютна більшість греків хоче залишитися у зоні євро, і лише незначна частина хотіла б повернутися до національної валюти – драхми.

Такими є результати опитування Metron Analysis для видання Parapolitika.

Так, 84% громадян Греції хотіли б, щоб вона лишилася у єврозоні – перед виборами, на яких перемогу здобула ліворадикальна коаліція СИРІЗА, цей показник дорівнював 81%.

В той же час до драхми хотіли б повернутися 13% греків.

Варто зазначити, що в поточній борговій кризі 60% греків вважають, що поступитися має єврозона, 20% - Греція, і на думку 18% опитаних, поступитися повинні обидві сторони.

Більшість респондентів (56%; 69% перед виборами) вважають, що країна рухається у правильному напрямку, однак негативно поточну економічну ситуацію оцінюють 67% опитаних, в той час як лише 9% дотримуються про неї позитивної думки.

Разом з тим опитування показало, грецькі виборці продовжують демонструвати високий рівень підтримки уряду СИРІЗИ. Якби вибори відбулися сьогодні, партія отримала б підтримку 47,8%. В той час як її найближчі опоненти – партія "Нова демократія" колишнього прем’єра Антоніса Самараса – мають 21,1% підтримки. Про лідера СИРІЗИ Алексіса Ципраса – позитивної думки 80% греків. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: