Єлісєєв досі вірить, що Ризький саміт вирішить скасувати візи для українців

Вівторок, 24 березня 2015, 16:46

Представник України в Євросоюзі Костянтин Єлісєєв вірить в те, що під час саміту Східного партнерства в Ризі буде прийняте політичне рішення про скасування візового режиму між Україною та ЄС.

Про це йдеться в коментарі українського дипломата, розповсюдженому його прес-службою.

"Наша найближча мета полягає в тому, щоб Єврокомісія оприлюднила позитивне рішення про надання Україні безвізового режиму до Ризького саміту Східного партнерства 21-22 травня", - наголосив він.

"Передумовою для отримання такої рекомендації є виконання критеріїв Плану дій, над чим ми активно працюємо з Європейською комісією", - додав Єлісєєв.

За словами посла, до Ризького саміту лишається ще два місяці, і він впевнений, що "за наявності політичної волі та продовження активної практичної роботи позитивний результат може бути досягнутий".

"Виконання технічних критеріїв, у тому числі тих рекомендацій, які висловлені або будуть ще висловлені європейськими експертами за підсумками оціночних місій, належить до першочергових завдань і перебуває під особливим контролем президента та прем’єр-міністра України", - підкреслив Єлісєєв.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізового режиму з країнами Євросоюзу на саміті "Східного партнерства" у Ризі в травні 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.