ЄБРР надасть "Укренерго" 65 млн євро кредиту

Вівторок, 24 березня 2015, 19:51

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть національному оператору мереж електропередач компанії "Укренерго" кредит в 65 млн євро для підвищення надійності енергопостачання Києва.

Про це йдеться в повідомленні ЄБРР, пише Інтерфакс-Україна.

Кредит буде використано для будівництва 330-кіловольтної підстанції "Західна", а також будівництва двох 330-кіловольних ліній, які сполучать нову підстанцію з енергосистемою. Проект дасть змогу "Укренерго" підвищити надійність постачання електроенергії, поліпшити енергоефективність, задовольнити зрослий попит на енергію в столиці та вирішити проблеми, пов'язані з перебоями в подачі електроенергії та відключеннями в Києві та області.

Витрати проекту покриваються за рахунок економії із закупівель, досягнутої "Укренерго" під час виконання проекту будівництва Запорізько-Каховської високовольтної лінії електропередач, який було профінансовано за рахунок кредиту ЄБРР на суму в 175 млн євро у 2010 році. Економії було досягнуто завдяки застосуванню конкурсних контрактних процедур із використанням правил закупівель ЄБРР.

Очікується, що нові потужності дадуть змогу "Укренерго" гнучкіше управляти чотирма наявними 330-кВ підстанціями в Київській області, які протягом тривалих періодів щороку працюють із перевищенням розрахункових навантажень.

ЄБРР повідомив, що є найбільшим фінансовим інвестором в Україні: станом на 1 березня 2015 року банк узяв на себе зобов'язання з надання сукупної суми в 10,9 млрд євро для 344 проектів у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.